top of page

Coaching

De weg er naartoe

Mijn hele leven heb ik het gevoel gehad dat ik anders ben. Ik vind het lastig te beschrijven waar dit altijd aan heeft gelegen, maar ik ga het wel proberen.

Ik ben best sociaal, ik heb niet enorm veel vrienden maar de vrienden die ik heb, zijn mega waardevol. Toch kan ik ook prima langere periodes alleen zijn, zonder dat ik mij eenzaam voel. 

Ik ben HBO geschoold, maar dit is niet vanzelf gegaan. Het denkniveau is er zeker, maar ik ben geen studiebol. Toen ik 14 jaar oud was heb ik de diagnose ADD gekregen (Attention Deficit Disorder) oftwel: een concentratiestoornis. Dit heeft mijn hele route naar een diploma enorm bemoeilijkt. Daarnaast ben ik HSP (hoogsensitief) waardoor ik veel twijfel aan mijn eigen kunnen. Ook dit heeft niet bijgedragen in het proces van studeren.

Dan het gevoel van anders zijn.. ik weet niet precies of dit komt vanuit mijn ADD of mijn HSP. Als ADD'er ben ik snel afgeleid. Ik heb soms een warboel aan gedachten en gevoelens waardoor ik niet altijd direct kan anticiperen op mijn omgeving. Hierdoor kan het overkomen alsof ik geen interesse heb in iemand anders. Als HSP'er trek ik me enorm veel aan. Ik neem de sfeer over in een ruimte, voel me snel aangesproken en vind het lastig om bepaalde negatieve elementen los te laten. Hierdoor trek ik mij vaak terug en klap ik dicht. Ook dit komt niet altijd even sociaal over. Ik heb dus eigenlijk mijn hele leven al het gevoel dat ik niet ergens bij hoor of echt ergens pas. Ik heb mijn eigen eilandje, werk voor de dingen die ik nodig heb en ben daardoor prima in balans.

"IK WEET HOE JIJ JE VOELT"

Waarom coaching?

Door de jaren heen ben ik hard op zoek geweest naar mijn kwaliteiten, mijn talenten. Dit is best lastig als je twijfelt aan jezelf, er nooit uitspringt qua prestaties en nooit echt ergens bij hebt gehoord. En toch kwam er voorzichtig een rode draad naar voren: communicatie. Dit begon met het schrijven van blogs, verhalen en gedichten en werd langzaam uitgebreid met het praten hierover. Tijdens die periode kwam ik erachter dat ik veel voldoening haalde uit het helpen van andere mensen. Het begon bij een luisterend oor bieden aan vriendinnen en later ook kennissen en collega's. Het luisterend oor werd een dialoog waar ik mij vooral focuste op het stellen van vragen en het samenvatten van het verhaal van de ander.

Uiteindelijk ben ik een opleiding gaan volgen tot coach om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Tijdens deze opleiding kreeg ik veel positieve feedback en ik studeerde af met een 9. Nu terugkijkend denk ik: wauw, dit was echt een reden om door te pakken, om meer uit te gaan bouwen. Maar in de realiteit van toen was ik onzeker, geloofde ik niet in mijzelf en had ik veel belemmerende overtuigingen: 'Wie zit er nou op mij te wachten?'

Kort na deze opleiding kwam er een mooie kans op mijn pad, namelijk het mentorprogramma van het ROC in Deventer. Ik heb mij hiervoor aangemeld, ben door de screening gekomen en heb een jaar lang een jongen mogen coachen die zich ook anders voelde, niet begrepen door de wereld en veel moeite had met school. Ik herkende mijzelf op een bepaalde manier in hem en voelde een klik. We wandelden elke week een uur en tijdens dat uur ontwikkelde ik mijzelf als coach. Daarnaast had ik een leidinggevende functie, waar ik ruim 10 jaar een team van +- 25 personen heb mogen coachen. Dit vond ik het allerleukste aan mijn vorige werk: mensen verder helpen in het leven, in hun ontwikkeling.

En nu sta ik hier, begin 2021, sterk genoeg om weer te starten als coach. Met mijn enorme rugzak en ervaring als leidinggevende en coach, durf ik te zeggen dat ik in staat ben om anderen te helpen. Ik richt mij op vrouwen die op een laagdrempelige, informele manier gecoacht willen worden bij een coachvraag.

Ik geloof er sterk in dat wanneer jij op mijn pad komt, je herkenning vindt in mijn verhaal en je een warm gevoel krijgt van binnen, wij een match kunnen zijn. En als we een match blijken te zijn, dan maakt het niet uit welke coachvraag je hebt, ik ben ervan overtuigd dat ik je dan kan helpen.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

bottom of page