top of page
  • Mama Hanna

Een terugblik op 2020

Bijgewerkt op: 14 jan. 2021


Wat een bijzonder jaar was 2020. Misschien juist wel door corona zijn we als gezin terug gegaan naar de basis, kijken naar wat echt belangrijk is in het leven. Dit is absoluut gezondheid, tijd voor elkaar en onze familie maar ook jezelf goed in de gaten houden. Dit laatste heb ik in 2020 langzaamaan geleerd. Ik merkte dat ik niet in balans was en ben op zoek gegaan naar toevoegingen in mijn leven die mij juist wel in balans brengen. En die heb ik gevonden!


Maar even terug naar de dag van de lockdown: 16 maart 2020. Deze dag zal ik nooit vergeten, want op die dag werd Laurens 4 jaar oud. Wat een feest zou moeten zijn werd een soort fiasco. Bijna niemand kwam op zijn verjaardag en de scholen gingen dicht. Geen groot feest en geen basisschool. In die tijd woonden we ook nog in onze kleine woning in Deventer waar ik regelmatig op bed zat te werken omdat we geen extra ruimte hadden voor mijn thuiswerken.


Ook verhuisden wij van een seniorenwoning naar een heuze hoekwoning die we volledig hebben gerestyled. Een nieuwe vloer, elke muur heeft een lik verf gehad en we kregen een grote mensen keuken. En het mooiste is nog wel de houtkachel, die we regelmatig aansteken. Nog dagelijks voelt het alsof we op vakantie zijn in onze eigen woning.


Ook begon ik met een opleiding tot docent baby- en kindgebaren! Wat begon als een 'must' voor de kinderen, veranderde in een soort verslaving en een missie in mijn leven: de dove/slechthorende wereld en horende wereld dichterbij elkaar brengen.


Ook kregen we dit jaar te horen dat de gehoorafwijking bij onze kinderen een genetische afwijking is. Enerzijds een opluchting, anderzijds is het bij Aaron weer net even anders. Normaal stabiliseert het gehoor wanneer een kind gaat praten, bij Aaron is het alleen maar verslechterd. Daardoor hebben we veel onzekerheid en zorgen om hem. Maar wat doet hij het goed! Wat ook mooi is om te zien is dat Laurens enorm vooruit gaat sinds hij op (regulier!) onderwijs zit. We hebben gelukkig de juiste keuze voor hem gemaakt en dat maakt ons enorm trots.


2020, een jaar met veel tranen maar met meer geluk. Ik heb vooral het geluk in mijzelf gevonden. Op naar 2021!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page