top of page
  • Mama Hanna

Ielm outerwear, water- en winddichte pakken - lees hier mijn ervaring

Een tijdje geleden zag ik op Instagram iemand voorbij komen die een post had geplaatst over een soort kinderpakken van Ielm. Ze beweerde dat deze pakken water- en winddicht zijn en trok dit pak regelmatig aan bij haar dochter van 3 jaar. Mijn interesse was direct gewekt en ik ging op onderzoek uit.


Onze oudste zoon Laurens is een koukleum. Zodra er een druppel valt, de wind iets te hard waait of de temperatuur daalt onder de 20 graden, dan klaagt hij over kou. Wanneer het 15 graden buiten is, de meeste kinderen hun jas uittrekken omdat ze het warm krijgen tijdens het spelen, loopt Laurens rustig rond in een winterjas, sjaal, muts en trekt hij zijn handschoenen aan. Dit weerhoudt hem er overigens niet van om buiten te spelen, want hij is echt een buitenkind.


In het weekend gaan wij het liefste richting het bos: lekker wandelen in de natuur. We zijn lekker in beweging, hebben goede gesprekken, kunnen de kinderen van alles leren over de natuur maar het is voor onze slechthorende kinderen ook heel fijn: geen omgevingsgeluiden, echte rust. We merken dat ze hierdoor ontspannen en weer opladen. Een win-win situatie als je het mij vraagt. En toch werd het uitstapje naar het bos steeds minder leuk, omdat Laurens steeds sneller begon over koude voeten, zere handen en in het ergste geval midden in het bos, huilend op de grond ging liggen en niet verder wilde lopen. En dit gebeurde uiteraard nooit aan het begin of het einde van de route, maar precies halverwege. Alsof hij wist dat dit een onmogelijk moment voor ons was. Meestal belande hij dan naast zijn broertje in de fietskar, legden we een fleecedeken over hem heen en liepen we 4 km met zijn loopfiets te zeulen door het bos. Geen pretje kan ik je vertellen.


Je begrijpt vast waarom mijn interesse was gewekt toen ik mijn ging verdiepen in de kinderpakken van Ielm. Ik ben op onderzoek uitgegaan, heb wat reviews gelezen en heb daarna twee pakken besteld. Er waren veel pakken in de uitverkoop voor een zacht prijsje, hier heb ik twee verschillende van besteld.Toen we de pakken binnen kregen, heb ik ze direct getest. Allereerst is het goed om te benoemen dat je zeker een maatje groter kan en mag bestellen. Ze vallen op zich ruim uit (afhankelijk van de bouw van je kind), maar je moet wel beseffen dat ze er kleding onderaan hebben. En waarschijnlijk geen dunne zomerkleding, maar een aantal lagen winterkleding. Mijn oudste zoon is heel slank, bij hem is het pak vrij ruim. Mijn jongste zoon is wat voller, bij hem zit het pak precies goed. Maar hij is er wel sneller uitgegroeid verwacht ik. Daarom zou ik zeker adviseren om een grotere maat te kopen.


De eerste keer dat we naar het bos zijn gegaan, hebben we de pakken getest. En met succes: ze hebben beide niet geklaagd over kou, zijn door de plassen gereden en mijn jongste is er zelfs ingevallen. Er was geen vuiltje aan de lucht. Toen we thuiskwamen en ik de pakken openmaakte, voelde ik de warmte in het pak. De heerlijke voering zorgt ervoor dat ze lekker warm blijven. De softshell zorgt ervoor dat het water afstoot en winddicht is.


Mijn conclusie: deze pakken zijn zeker een aanrader! Of je nou naar het bos gaat of je kind buiten laat spelen, in deze situaties is het pak zeker een aanrader. Kids ervaren zelf de warmte, het gemak en ook dat ze droog blijven. En het fijne is, nadat ze zwart binnenkomen, kan het pak direct in de wasmachine. En als laatste pluspunt: ze zijn in zoveel verschillende printjes te koop, er zit altijd wel iets voor je bij!

968 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page