top of page
  • Mama Hanna

Ontprikkelen

Bijgewerkt op: 26 jul. 2021


Sinds maart 2020 probeer ik dagelijks een rondje te lopen. Soms een kort rondje door het dorp, het liefst een rondje van minimaal 30 minuten in de natuur.


Meestal luister ik een podcast van @kim_munnecom of luister ik een lekker muziekje op spotify. En als ik heel druk ben geweest, dan luister ik naar de natuur. Alles wat er nodig is om even te ontprikkelen uit deze gekke tijd.


Naast dat ik veelal thuiswerk en daardoor veel schermtijd heb, hebben we ook twee kids die snel overprikkeld zijn.


Ik vraag me wel eens af hoe het is om de hele dag super geconcentreerd te moeten zijn om alles mee te krijgen. En dan ook nog luisteren, rekening houden met anderen en aan verwachtingen moeten voldoen... en dan kom je thuis, helemaal overprikkeld en dan verwachten je ouders ook nog van alles van je. Er ontstaat totale kortsluiting.


Heel eerlijk? Ik vind dit misschien wel het zwaarste aan het leven met slechthorende kinderen. Ik probeer rekening met ze te houden, ze te knuffelen en lief te hebben. Ik probeer ze zoveel mogelijk met rust te laten zodat ze dan ook even kunnen ontprikkelen. Maar op dat moment ben ik zelf ook overprikkeld. Van een hele werkdag, digitale meetings, eten koken, alles in goede banen leiden. Ik vind het heel erg lastig om hier een goede balans in te vinden.

Voorlopig blijf ik maar dagelijks wandelen. Even frisse lucht opzuigen en mijn hoofd tot rust brengen.


Iemand tips? Ze zijn welkom 😊.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page