top of page
  • Mama Hanna

"Think in progress, not perfection"

Bijgewerkt op: 14 jan. 2021


En toen was ik 'ineens' docent baby- en kindgebaren... Het gekke is, tot nu toe is er nog niks veranderd ten opzichte van voordat ik mijn diploma haalde. Behalve dat ik nu op mijzelf ben aangewezen om gebaren te leren en te oefenen. En dat is best wel lastig!

Een terugkomende activiteit in ons leven is wandelen in het bos. Wekelijks kijken we er naar uit om in het weekend de rust op te zoeken in de mooie natuur in onze omgeving. We wandelen meestal tussen de 5-7 km, afhankelijk van de mood van Laurens. Aaron zit een groot deel van de tijd in de fietskar en Laurens crosst de hele route op zijn stoere loopfiets. Afgelopen week dacht ik ineens: Hoe makkelijk is het om juist in deze omgeving de gebarentaal op te pakken? Letterlijk de gebaren, de taal en de praktijk bij elkaar brengen.

En zo ging het! We liepen in het bos en ik leerde Aaron en Laurens het gebaar voor boom, bos en winter. Ik had de aandacht, ze vonden het leuk. En toen ik vroeg welke dieren Aaron allemaal al kende met zijn handjes, toen lichtte zijn gezicht op. Hij sprak het woord niet uit, maar hij maakte het gebaar 🥰.

Op de foto zie je het gebaar wat Aaron naar mij maakte. Aaron is 2 jaar, zijn fijne motoriek is nog niet zo goed als bij mij. De meeste gebaren doet hij niet volledig 'juist' waardoor je de context echt nodig hebt om te begrijpen wat hij bedoelt. Daarom herhaal ik het gebaar altijd waardoor het vanzelf juist wordt.

Weet jij welk gebaar Aaron aan mij liet zien? Ik ben benieuwd naar je antwoordt hieronder in de reacties 👇.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page